Voordelen voor de verkoper:

U wilt uw uitstekende merk item(s) graag verkopen, maar u heeft geen behoefte aan lage biedingen die u ontvangt via de welgekende marktplaatsen? Second Luxury neemt al uw zorgen uit handen, van verkoop tot afhandeling. Wij kunnen u de volgende voordelen aanbieden:

  • Plaatsing van uw item(s) door ons op ons platform is GRATIS
  • Second Luxury presenteert uw item(s) online en we bieden de mogelijkheid om uw item in de showroom in Waalre te plaatsen mits we ruimte hebben
  • Second Luxury haalt uw item(s) desgewenst aan huis op in overleg. Hier worden transportkosten voor gerekend en deze hangen af van uw woonplaats
  • Wanneer u uw item aanmeld en hierdoor ook een account aanmaakt bij Second Luxury, kunt u uw item online volgen in de webshop. Zo ziet u hoe populair het item is en ook wanneer het verkocht is
  • Second Luxury regelt de verkoop en garandeert betaling na verkoop van uw item.


Item aanbieden

Second Luxury werkt in consignatie. Dit houdt in dat u de eigenaar blijft van het item tot wij het verkocht hebben. Een item aanbieden via Second Luxury is eenvoudig en gratis.
Dit kunt u doen door rechtsboven de pagina op ‘item aanbieden’ te klikken. Wij willen u vragen zoveel mogelijk informatie door te geven. Hoe oud is het item en heeft het gebruikssporen? Beschikt u nog over een aankoopnota of certificaat? Geweldig! Deze kunt u ook toevoegen als fotobestand bij het aanmelden van uw item. Tevens gaat u bij het aanbieden van uw item akkoord met onze voorwaarden.

Let op! Uw item verschijnt niet direct op de website. In overleg wordt eerst een prijsafspraak afgesproken. Deze correspondentie verloopt via e-mail of telefonisch.

Ook verzoeken wij u vriendelijk om item(s) enkel via de website aan te bieden en niet via e-mail. Wanneer u dit wel doet, ontvangt u een reply om uw item(s) via de website aan te bieden. Zo behouden wij het overzicht.

Voorwaarden

Second Luxury vraagt om een alleenrechtperiode zodat er geen dubbele verkoop kan ontstaan. Deze periode bedraagt maximaal 2 maanden. Mocht het item na deze periode nog niet verkocht zijn kunt u in overleg zelf het item proberen te verkopen en zullen wij deze uit de webshop en andere promotiekanalen verwijderen. Mocht u het item voor deze periode toch zelf willen houden of verkopen via een ander platform, rekenen wij een fee van 5%, met een minimum van €75,- van het afgesproken bedrag voor onze handelingskosten.


Beoordeling

Second Luxury beoordeelt ieder aangeboden item op echtheid, kwaliteit en waarde. Past het item in ons aanbod en bereiken we, in gezamenlijk overleg, overeenstemming over de door uw te ontvangen prijs bij verkoop? Dan plaatsen wij het item op ons platform en in overleg in onze showroom.

U ontvangt van Second Luxury een bevestiging zodat alle gemaakte afspraken voor beide partijen vastliggen. Helder en duidelijk! Wanneer u uw item aanbiedt via de website streven we er naar om uw item te beoordelen binnen 48 uur. Zodra wij uw item hebben beoordeeld mailen wij u.

Het kan voorkomen dat de e-mail helaas in uw spam of ongewenste e-mails terecht komt. Kijk deze eerst voor de zekerheid na voordat u contact met ons opneemt.

Prijzen

Bij het online aanmelden van uw item bent u in de gelegenheid om in te vullen welk bedrag u bij verkoop wilt ontvangen. Na uitgevoerd onderzoek van de huidige markt corresponderen wij terug met een geschikte marktwaarde en prijs waarmee u akkoord kunt gaan. Bij akkoord plaatsen wij het item online en ontvangt u het afgesproken bedrag na verkoop van het item.

Welk bedrag hanteren wij?
Second Luxury werkt met een fee welke bovenop het afgesproken bedrag met u komt. Hierdoor is het adverteren bij ons voor u gratis en bent u ons geen kosten verschuldigd indien u zich aan onze voorwaarden houdt. Onze fee voor onze arbeids- en promotiekosten verschilt per item. Wij kijken naar de huidige markt wat die op dat moment doet, hierdoor kan het voorkomen dat fee's nog heel erg kunnen veranderen voor ons.

Online plaatsing

Nadat de beoordeling heeft plaatsgevonden en u akkoord bent gegaan zorgen wij ervoor dat uw item zo snel mogelijk online komt te staan. Het item kan en mag bij u op de aanwezige locatie blijven staan. Een bezichtiging (welke wij zelf met u regelen) van uw item door de geïnteresserde kan dan hier plaats vinden. We bieden ook de mogelijkheid om uw item in de showroom in Waalre te plaatsen mits we ruimte hebben. Hiervoor worden transportkosten gerekend welke voor de verkoper zijn.

Verzekerd in de showroom
Vanaf het moment dat Second Luxury uw item(s) in ontvangst heeft genomen tot het moment dat de koper het item in bezit krijgt zijn de items door Second Luxury verzekerd voor zowel verlies, diefstal als voor beschadiging. De uitkering vindt plaats op basis van vervangingswaarde.


Verkoop van uw item

Is uw aangeboden item verkocht? Wanneer het item bij ons in de showroom staat, zorgen wij dat het item veilig en verzekerd bij de nieuwe eigenaar terecht komt. Maar het kan natuurlijk voorkomen dat het item nog bij u in huis staat of op een externe locatie. Wij nemen contact met u op en in overleg regelen wij als tussenpersoon het transport van uw huis naar de nieuwe eigenaar. De transportkosten zijn voor de koper. Daar hoeft u zich niet zorgen over de maken. Het kan ook voorkomen dat de koper rechtstreeks contact met u wilt opnemen om het item op te halen. Met uw toestemming zullen wij uw NAW-gegevens en telefoonnummer doorgeven zodat er een afspraak gepland kan worden.

Uitbetaling
De aankopende partij heeft 14 dagen retourrecht dat geldig is vanaf de dag van ontvangst van het gekochte item. Wanneer deze termijn verstreken is, betalen wij u meteen uit.

Heeft u nog vragen?

Bekijk onze veelgestelde vragen. Mocht er toch nog iets onduidelijk zijn, neem dan contact met ons op via e-mail: info@secondluxury.nl of bel: 040-737 0455.
 

Uw item(s) aanbieden?

  • Presentatie online en in onze showroom
  • Anonimiteit en privacy gewaarborgd
  • Item(s) desgewenst thuis opgehaald
  • Gegarandeerde betaling
ITEM(S) AANBIEDEN